Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.13
van
16
stemmen
Tropische mousse met mango en passievrucht
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Rusttijd
3
uur
uur
Gang:
Dessert
Porties:
2
personen
Keukenbenodigdheden
mixer
2 schaaltjes (inhoud 125 ml)
kookpan
staafmixer
Ingrediënten
1
rijpe mango
3
passievruchten
125
ml
slagroom
7
gr
vanillesuiker
2
gelatineblaadjes
Instructies
Leg de gelatineblaadjes in een kom en zet ze onder koud water. Laat ze 10 minuten weken.
Snij de mango in blokjes en pureer de mango glad met een staafmixer.
Doe de mango samen met de vanillesuiker in een pan en lepel een passievrucht erboven uit.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en zet dan de warmtebron direct weer uit.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door door de warme fruitpuree.
Mocht je niet van de pitjes van de passievrucht houden, dan kun je nu de puree nog even door een zeef halen.
Laat de fruitpuree helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Roer de fruitpuree los met een garde.
Spatel de fruitpuree voorzichtig door de opgeklopte slagroom en verdeel over twee glaasjes.
Laat de mouse minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Lepel boven elk glaasjes een passievrucht uit. Zeef de passievruchten eventueel eerst als je niet van de pitjes houdt.