Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Wit brood met semolina
Gang:
Lunch, Ontbijt
Porties:
2
broden
Keukenbenodigdheden
Maxima spiraalkneder
2 rijsmandjes
oven
noppenfolie
grote kom
Ingrediënten
Deeg
270
gr
Amerikaanse patentbloem
180
gr
semolina
5
gr
instant gist
9
gr
zout
290
gr
lauwwarm water
10
gr
olijfolie
Verder nodig
wat roggebloem
Instructies
Doe het Amerikaanse patentbloem, semolina en het water in de spiraalkneder en laat 3 minuten kneden.
Zet de machine uit en dek de kom af met een stuk folie, zodat het deeg niet uitdroogt.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Voeg de olijfolie, gist en het zout toe en laat de machine nog 10 minuten kneden.
Haal het deeg uit de kom en bol het deeg losjes op.
Vet een grote schone kom in met een dun laagje olijfolie en leg het deeg erin, met de bovenkant van de bol naar beneden.
Draai de bol een keer om, zodat alle kanten van het deeg bedekt zijn met een dun laagje olie.
Dek de kom af en laat 20 minuten rijzen.
Pak de bovenkant van het deeg op en trek het iets omhoog, vouw het tot ca 3/4 over de bol deeg heen.
Pak de tegenovergestelde kant van het deeg en doe hier hetzelfde mee. Net als de linker en rechterkant.
Dek het deeg af en laat weer 20 minuten rusten.
Herhaal de vorige 3 stappen nog een keer.
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht er zachtjes uit.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en los beide stukken losjes op.
Laat afgedekt onder noppenfolie 20 minuten rusten.
Bol beide stukken deeg nu strak op en bestrooi ze met wat roggebloem.
Bestrooi ook de rijsmandjes goed met roggebloem en leg de bollen deeg met de bovenkant naar beneden in de rijsmandjes.
Dek de rijsmandjes af met noppenfolie en laat 60 minuten rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
Verwarm de oven ondertussen voor op 230 graden, boven- en onderwarmte. Verwarm een braadslede onderin de oven mee.
Keer de mandjes om boven een met bakpapier bekleden bakplaat en snij het deeg in.
Schuif de bakplaat in de oven en giet een kopje gekookt water in de braadslede.
Bak de broden 20 minuten op 230 graden.
Haal de braadslede voorzichtig uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 graden.
Bak de broden nog 20 minuten op 200 graden, tot ze gaar en mooi bruin gebakken zijn.