Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Vegetarische Pappardelle met truffeltapenade
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
2
personen
Keukenbenodigdheden
kookpan
koekenpan
Ingrediënten
180
gr
Pappardelle
ik gebruikte van het merk De Cecco
250
gr
kastanjechampignons
in kwarten gesneden
25
gr
ruccola
6
zongedroogde tomaten
in stukjes gesneden
2
teentjes knoflook
fijngehakt
60
gr
parmezaan
geraspt
50
ml
slagroom
20
gr
truffeltapenade
versgemalen peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Kook de pappardelle in ruim kokend water met een snuf zout gaat en giet af.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de kastanjechampignons met de zongedroogde tomaten en knoflook toe.
Bak 5 minuten en meng de truffeltapenade erdoor, blus af met de slagroom. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
Voeg de gekookte pappardelle en 30 gr parmezaan toe.
Meng goed door elkaar en verdeel het geheel over twee borden.
Verdeel de ruccola er overheen.