Heerlijke slagroom-chocoladesoesjes in het model van een rendiertje.
Gang: Gebak
Porties: 20stuks
Ingrediënten
Soesjes
70grpatentbloem
60grwater
60grvolle melk
60grboter
snufjezout
2eieren
Slagroomvulling
400mlslagroom
2elfijne kristalsuiker
eventueel een zakje klop-fix
Verder
300grmelkchocoladecalletsof fijngehakte chocolade
40suikeroogjesDr. Oetker
40zoutjesuit een party-mix of mega mix van AH
20rode m&m’s
Instructies
Soesjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de melk, het water, boter en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.
Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.
Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door.
Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.
Doe het deeg in een spuitzak met een niet al te groot rond spuitmondje en spuit ca 20 dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.
Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.
Bak de soesjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Laat de soesjes afkoelen op een rooster.
Vullen
Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix stijf.
Maak een klein sneetje in de onderkant van elk soesje.
Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en vul de soesjes via de onderkant van elk soesjes.
Chocoladelaag
Smelt 200 gr chocolade au-bain-marie tot ca 45 graden.
Voeg 100 gr chocolade toe en laat de chocolade oplossen in de warme chocolade. En terugboeken tot een temperatuur van 31 graden.
Doop de soesjes in de chocolade en druk het neusje en de oogjes erin.
Maak met een satéprikker gaatjes op de plek waar de hoorntjes moeten komen en druk de zoutjes erin.