Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
6
stemmen
Rode uien inleggen
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Rusttijd
1
dag
d
Gang:
Bijgerecht
Porties:
1
pot
Keukenbenodigdheden
glazen pot met deksel en een inhoud van 500 ml
Ingrediënten
300
gr
rode uien
100
ml
water
200
ml
appelazijn
2
tl
kristalsuiker
2
tl
peperkorrels
1
laurierblaadje
1
tl
grof zeezout
Instructies
Pel de rode uien en snij ze doormidden.
Snij de rode uien in flinterdunne halve ringetjes, met een scherp mes of een mandoline.
Doe ze in de schone pot.
Doe het water, appelazijn, kristalsuiker en het grove zeezout in een pan en breng aan de kook, tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Giet het hete vocht bij de halve rode uiringen in de pot.
Doe de peperkorrels en het laurierblaadje erbij en draai de pot dicht.
Laat helemaal afkoelen en zet de pot een dag in de koelkast.