Heerlijke dikke cookies gevuld met geroosterde hazelnoten en stukjes pure chocolade. Met in de kern een gesmolten Lindt Lindor chocoladebolletje.
Voorbereidingstijd40 minutenminuten
Bereidingstijd40 minutenminuten
Gang: Snack
Porties: 10cookies
Ingrediënten
10Lindt Lindor melkchocoladebollen
275grpatentbloem
160grbruine basterdsuiker
120grongezouten roomboterop kamertemperatuur
75grhazelnoten
50grbakvaste pure chocoladedruppels
1,5tlbakpoeder
1,5tlvanille extract
1ei
snufjezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Rooster de hazelnoten 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat de hazelnoten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Leg ondertussen de chocoladebollen in de vriezer.
Hak de afgekoelde hazelnoten grof.
Doe de boter met de bruine basterdsuiker en het zout in de kom van de keukenmachine en klop goed door met de vlinderhaak tot de boter zacht en licht van kleur is.
Voeg het ei en vanille-extract toe en klop goed door, tot het gemengd is.
Voeg de bloem met het bakpoeder toe en klop kort door tot een deegje.
Voeg de gehakte hazelnoten en de chocoladedruppels toe en klop kort door tot alles goed gemengd is door het deeg.
Schep met een ijsschep 10 bollen van het deeg (of verdeel het deeg met de hand in 10 gelijke stukjes en draai er losjes bolletjes van).
Druk de bolletjes deeg plat tussen je handen.
Haal de chocoladebollen uit de vriezer en leg ze in het midden van de plakjes deeg.
Vouw het deeg om de chocoladebollen heen en draai het deeg kort door je handen tot een mooi bolletje.
Leg 5 bolletjes deeg een kwartier in de vriezer.
Verdeel ze ruim uit elkaar over een grote bakplaat.
Bak de cookies in 20 minuten gaar en licht van kleur, de bovenkant moet heel licht gekleurd zijn en de onderkant goudbruin.
Leg ondertussen de overige 5 bolletjes deeg een kwartier in de vriezer.
De bovenkant van de cookies voelen nu nog zacht aan. Laat de cookies afkoelen op een rooster, daarna zullen ze ook stevig aanvoelen.