Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
Snij de asperges in stukjes van ca 3 cm en kook ze in water met een snufje zout in 10 min bijna gaar. Zet de warmtebron uit en laat ze nog 5 minuten nagaren.
Kook de gehalveerde krieltjes in ruim water met wat zout gaar in ca 15 minuten.
Kook de eieren in 8 minuten gaar. Pel de eieren en laat ze afkoelen.
Giet de asperges en de krieltjes af in een vergiet en spoel af met koud water.
Snij de ham en de augurk in kleine blokjes.
Doe de mayonaise, kwark, augurk, ham, peterselie, snufje zout en peper in een ruime kom en meng door elkaar.
Prak de eieren grof en voeg ze toe en het mayonaise-mengsel.
Voeg de afgekoelde asperges en krieltjes toe en schep voorzichtig door elkaar.
Laat de salade minimaal 2 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.