220grspaghettiik gebruik spaghetti nr. 3 van Rummo
100grfijngeraspte Pecorino Romano
3grversgemalen zwarte peper
zout
Instructies
Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
Laat de spaghetti erin glijden en laat de helft van de normale kooktijd koken. De spaghetti gieten we straks niet af.
Rooster ondertussen de versgemalen zwarte peper in een ruime droge koekenpan.
Schep twee soeplepels van het spaghetti-kookvocht uit de pan en giet dit bij de peper in de koekenpan. Breng ook de spaghetti rechtstreeks over van de kookpan naar de koekenpan.
Laat de warmtebron op middelhoog staan en roer regelmatig door. Wacht tot het vocht verdwenen is.
Proef of de spaghetti beetgaar is, voeg anders nog een soeplepel van het kookvocht toe en wacht tot het vocht weer verdwenen is. Blijf regelmatig roeren. Herhaal deze stap zonodig.
Doe een scheutje van het kookvocht bij de geraspte Pecorino Romano en roer door tot een dik papje.
Voeg het papje toe aan de spaghetti en roer goed door. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe als het geheel te droog is.
Verdeel de Cacio e pepe over de (voorverwarmde) borden en maal er nog wat zwarte peper overheen.