Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen.
Snij de aardappels in niet te grote stukken en kook ze in ca 10 minuten in licht gezouten water gaar.
Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen en afkoelen.
Snij de geschrapte worteltjes in kleine blokjes (formaat doperwt) en kook ze samen met de doperwtjes in 5 minuten gaar.
Giet de doperwtjes met de worteltjes af en spoel ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Stamp de aardappels grof en roer de mayonaise en de mosterd erdoor, tot een smeuïg geheel.
Snij de augurken in kleine blokjes. Rol de plakjes ham op en snij er zo kleine snippertjes van.
Snij de eieren in kleine stukjes.
Voeg de worteltjes, doperwtjes, zilveruitjes, augurkenblokjes, ham en de eieren toe aan het aardappelmengsel en meng door elkaar.
Voeg 60 gr van het vocht van de augurken toe, dit geeft extra smaak en maakt de huzarensalade nog wat smeuïger.
Breng de huzarensalade verder op smaak met zout en flink wat peper.
Laat de salade 1-24 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Serveer de huzaren salade eventueel op een mooie schaal en decoreer met een gekookt ei in plakjes, wat cherrytomaatjes, blokjes augurk, zilveruitjes en wat versgehakte peterselie.