Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Quiche met tomaatjes en aspergetips
Gang:
Bijgerecht, Lunch
Porties:
6
puntjes
Keukenbenodigdheden
quichevorm van 22 cm
Ingrediënten
1
rol kant-en-klaar quichedeeg
AH eigen merk
250
gr
cherrytomaten
50
gr
aspergetips
4
eieren
150
ml
slagroom
50
gr
fijngeraspte parmezaan
1
el
oregano
zout en peper
snuf nootmuskaat
boter om in te vetten
handje rucola
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Grill de aspergetips 3 minuten in een grillpan.
Vet de quichevorm in met wat boter.
Bekleed de bakvorm met het quichedeeg en snij het overhangende deeg weg.
Verdeel de gehalveerde tomaatjes en aspergetips over de quichebodem.
Doe de eieren, slagroom, oregano, zout, peper en nootmuskaat in een kom en klop goed door elkaar.
Voeg de fijngeraspte parmezaan toe en klop nog een keer door.
Giet het mengsel op de quiche.
Bak de quiche in ca 30 min gaar in de oven.
Laat de quiche ietsjes afkoelen en serveer met wat rucola.