Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Basisrecept pancakes
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Gang:
Lunch, Ontbijt
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
Pancakes
Porties:
2
personen
Keukenbenodigdheden
koekenpan
garde
beslagkom
Ingrediënten
Pancake beslag
125
gr
bloem
150
ml
karnemelk
20
gr
kristalsuiker
1
tl
bakingsoda
1/4
tl
zout
1
ei
1
tl
vanillepasta
Topping
boter
honing
of maple syrup
eventueel wat vers fruit
Verder nodig
boter
om in te bakken
Instructies
Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng met een garde door elkaar.
Voeg de helft van de karnemelk toe en roer goed door.
Voeg de rest van de karnemelk toe en roer tot een glad beslag.
Voeg het ei en vanillepasta toe en meng nogmaals goed door.
Smelt wat boter in een koekenpan en schep een ijslepel beslag in de pan.
Bak de pancake tot er aan de bovenkant bubbeltjes verschijnen en de onderkant mooi goudbruin is gebakken.
Draai de pancake om en bak de andere kant tot deze ook mooi goudbruin is gebakken.
Haal de pancake uit de pan en bak de volgende. Ga zo door tot al het beslag op is.
Serveer de pancakes met een klontje boter en wat honing of maple syrup.
Notities
Tip: nooit karnemelk in huis? Meng 150 ml gewone melk met 1 el witte wijnazijn. Roer goed door en laat 10 minuten staan.