Kook de gebroken sperziebonen 10 minuten en giet ze af.
Snij het knoflookteentje doormidden en ga met de snijkant langs de binnenkant van de ovenschaal.
Snij de paprika in reepjes.
Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, anders wordt het te nat. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Meng de sperziebonen, reepjes paprika en blokjes tomaat door elkaar en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
Snij de aardappels in flinterdunne plakjes, dit gaat makkelijk met een mandoline.
Verdeel de schijfjes over de boontjes.
Meng de slagroom, Toscaanse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder, nootmuskaat, peper en zout door elkaar en giet gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Schut wat met de ovenschaal zodat het slagroommengsel goed verdeeld wordt.
Verdeel de fijngeraspte parmezaan er overheen.
Schuif de ovenschotel in de oven en bak in 60 minuten goudbruin en gaar.
Haal de ovenschotel uit de oven en laat het voor serveren nog even 10 minuten rusten.