200grLinguineik gebruikte Linguine van het merk DeCecco
60gr‘Ndujao.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH
1eltomatenpuree
1elversgehakte peterselie
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Verder nodig
wat extra verse peterselie
wat geraspte parmezaan
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie.
Snij een stukje van de bovenkant van de bol knoflook en leg de knoflook op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met wat olijfolie en verpak de knoflook in de aluminiumfolie.
Schuif de tomaten en de knoflook in de oven voor 40 minuten.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin op een laag pitje de ‘Nduja 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut.
Voeg de geroosterde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
Laat de saus ca 15 minuten pruttelen tot het vocht verdampt is en de saus is ingedikt. Blijf er wel bij en roer regelmatig door, zodat het niet aanbrand.
Kook ondertussen de Linguine beetgaar in ruim water met een snuf zout.
Knijp de gepofte knoflook uit boven de saus en roer samen met de fijngehakte peterselie door de saus. Breng de saus nog wat verder op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. En warm nog een minuut door.
Haal wat van het kookvocht van de Linguine uit de pan. Giet de Linguine af en roer de Linguine door de saus. Wanneer de saus te dik is voeg je een klein scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.
Verdeel de Linguine over de borden en serveer met wat fijngeraspte parmezaan en verse peterselie.