Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.67
van
3
stemmen
Semifreddo met Amaretto
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Rusttijd
8
uur
uur
Gang:
Dessert
Keuken:
Italiaans
Porties:
10
personen
Keukenbenodigdheden
brood- of cakevorm van ca 22 cm
handmixer
Ingrediënten
350
ml
slagroom
250
gr
mascarpone
100
gr
fijne kristalsuiker
100
gr
amaretti koekjes
o.a. verkrijgbaar bij AH, van het merk Matilde Vicenzi
50
ml
amaretto
4
eidooiers
4
eiwitten
snufje
zout
Instructies
Giet de slagroom in een kom en klop de slagroom stijf.
Klop de mascarpone los en voeg de mascarpone samen met de amaretto toe aan de slagroom. Mix het geheel kort door elkaar.
Doe de eidooiers met de fijne kristalsuiker in een andere kom en klop op tot een romig mengsel.
Voeg de opgeklopte eidooiers toe aan het slagroommengsel en spatel kort door tot het gemengd is.
Doe de eiwitten met het snufje zout in een vetvrije kom en klop de eiwitten goed stijf met een mixer.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het slagroommengsel.
Hak 75 gr van de amaretti grof in stukjes en spatel voorzichtig er doorheen.
Bekleed de binnenkant van de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
Zet het geheel in de vriezer en dek het na een uur af met een stukje vershoudfolie.
Laat de semifreddo nog 7 uur rusten in de vriezer.
Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de vriezer.
Stort de semifreddo op een mooi bord en verwijder het bakpapier.
Hak de rest van de amaretti in stukjes en strooi over de semifreddo.
Serveer de semifreddo in plakken.