Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.90
van
20
stemmen
Mini aardappelgratins
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Porties:
12
stuks
calorieën:
143
kcal
Keukenbenodigdheden
mandoline
muffinvorm
Ingrediënten
500
gr
vastkokende geschilde aardappels
250
ml
slagroom
100
gr
fijngeraspte parmezaan
2
teentjes knoflook
uit de knoflookpers
2
tl
Italiaanse kruiden
versgemalen zout en peper
boter om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte).
Meng de slagroom met de knoflook, 60 gram van de fijngeraspte parmezaan, Italiaanse kruiden en wat zout en peper.
Vet de holtes van een muffinvorm dun in met wat boter.
Snij de aardappels in flinterdunne schijfjes, zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Ik gebruikte hiervoor mijn mandoline, op de dunste stand.
Verdeel een derde van de aardappelschijfjes over de holtes van de muffinvorm en giet er wat van het slagroommengsel overheen.
Verdeel de helft van de rest van de aardappelschijfjes er overheen en giet er wat van het slagroommengsel overheen.
Herhaal de vorige stap met het restant van de aardappelschijfjes en het slagroommengsel.
Verdeel de rest van de parmezaan er overheen.
Schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de mini aardappelgratins in 30 minuten gaar en goudbruin.
Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten rusten. Haal ze voorzichtig uit de muffinvorm.
Notities
Met slagroom vind ik ze zelf het allerlekkerst, maar als je een minder vette variant wilt, kun je de slagroom door kookroom vervangen.
Nutrition
Energie:
143
kcal
|
Koolhydraten:
7.8
g
|
Eiwit:
4.6
g
|
Vet:
10.1
g
|
Verzadigd vet:
6.5
g
|
Vezels:
0.7
g