90grTony’s chocolonely pure chocoladein grove stukjes gehakt
70mlmaple syrup
60mlhavermelk
10grbakpoeder
1theelepelkaneelpoeder
sap van een halve citroen
1/4tlzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Doe het hazelnootmeel in een kom en zeef de tarwebloem met het bakpoeder erboven. Voeg het zout en kaneelpoeder toe en meng het droge mengsel kort door elkaar met een garde.
Pel 4 bananen en doe ze in een kom. Pureer ze grof met een vork of pureestamper. Voeg maple syrup, zonnebloemolie en havermelk toe en meng het natte mengsel goed door elkaar met een garde.
Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en meng zo kort mogelijk door met een spatel. Stop zodra het geheel goed gemengd is.
Voeg de pure chocolade toe en meng ze met een spatel kort door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel gelijkmatig.
Pel de laatste banaan en snij hem in de lengte door. Besprenkel met het citroensap.
Leg de halve bananen op het beslag en druk losjes aan.
Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 55-60 minuten goudbruin en gaar.
Laat het bananenbrood uit de vorm afkoelen op een rooster.