Kruidnoten omhuld met melkchocolade en cacaopoeder
Bereidingstijd1 uuruur
Gang: Snack
Keuken: Hollands
Trefwoord: Sinterklaas
Porties: 50stuks
calorieën: 47kcal
Ingrediënten
100grZeeuwse bloem
50grlichtbruine basterdsuiker
40grkoude boter in blokjes
1elmelk
1elspeculaaskruiden
5grbakpoeder
1/2elkeukenstroop De Zeeuwsche Boerin
snufjezout
225grCallebaut melkchocolade druppelsof een reep chocolade in stukjes gehakt
75grcacaopoederik gebruikte van het merk Australian, deze is o.a. verkrijgbaar bij AH
Instructies
Zeef de Zeeuwse bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een ruime kom.
Voeg de suiker en het zout toe en meng door elkaar.
Voeg de boter, keukenstroop en de melk toe en kneed met je handen tot een deegje. Kneed niet langer dan nodig.
Verpak het deeg in folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij het deeg in 2 stukjes en kneed beide stukjes nog even door.
Rol de stukjes deeg uit tot worstjes van 1 cm doorsnede.
Snij hieruit stukjes van 1 cm.
Draai van elk stukje een balletje en druk elk balletje een klein beetje platter.
Leg de balletjes op 1,5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kruidnootjes in ca 20 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de kruidnootjes helemaal afkoelen op de bakplaat.
Smelt ondertussen 200 gram van de melkchocolade au-bain-marie tot een temperatuur van 45 graden.
Voeg de rest van de chocolade toe en roer goed door, tot alle toegevoegde chocolade is opgelost.
Doe de kruidnoten in een ruime kom en giet de chocolade er overheen.
Roer de kruidnoten door de chocolade.
Doe het cacaopoeder in een kom en leg er een paar met chocolade omhulde kruidnoten in. Schud de kom even zodat de kruidnoten bedekt zijn met het cacaopoeder.
Haal de kruidnoten uit de kom en leg ze op een vel bakpapier.
Ga zo door met alle kruidnoten. Laat de kruidnoten rusten tot de chocolade is uitgehard.
Notities
Het cacaopoeder wat overblijft kun je na gebruik zeven en bewaren voor een andere keer.