Haal de riblappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin het vlees even aan.
Schep het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
Bind de Italiaanse kruidenmix met de laurierblaadjes bij elkaar met het keukentouw en leg het bosje kruiden op het vlees in de slowcooker.
Laat het achtergebleven bakvet in de koekenpan en laat hierin de ui met de pancetta, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de tomatenpolpa en het runderbouillonblokje toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
Giet de saus bij het vlees in de slowcooker en leg het deksel op de slowcooker.
Laat het geheel in 7 – 8 uur stoven op de laagste stand tot het vlees lekker zacht is. Leg het laatste half uur het deksel schuin op de slowcooker, met de slowcooker op de hoogste stand.
Breng het stoofvlees verder op smaak met wat versgemalen zout en peper en vis het bosje kruiden er tussenuit.
Kook ondertussen de cavatelli en giet goed af. Roer de cavatelli vervolgens door de saus en serveer direct met wat fijngeraspte parmezaan.
Braadpan
Haal de riblappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees even aan.
Schep het vlees uit de pan en zet het even afgedekt opzij.
Laat het achtergebleven bakvet in de braadpan en laat hierin de ui met de pancetta, knoflook, bleekselderij en winterpeen 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de tomatenpolpa, water en het runderbouillonblokje toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
Leg het vlees terug in de braadpan en roer door de saus.
Bind de Italiaanse kruidenmix met de laurierblaadjes bij elkaar met het keukentouw en leg het bosje kruiden in de braadpan.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel in 3,5 – 5 uur stoven op het laagste pitje. Het stoofpotje is klaar als het vlees heerlijk zacht is en uit elkaar valt.
Haal het deksel van de braadpan en zet de warmtebron ietsjes hoger. Laat het geheel in ca 15 minuten wat verder indikken.
Vis het bosje kruiden uit de pan en breng het geheel nog wat verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Kook ondertussen de cavatelli en giet goed af. Roer de cavatelli vervolgens door de saus en serveer direct met wat fijngeraspte parmezaan.