Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Makkelijke tiramisu met amaretto
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
Italiaans
Porties:
4
personen
Keukenbenodigdheden
mixer
4 glazen (weck)potjes of glaasjes van ca 6 cm doorsnede
spuitzak
Ingrediënten
125
ml
slagroom
125
gr
mascarpone
8
gr
vanillesuiker
15
ml
espresso
15
ml
amaretto
6
lange vingers
cacaopoeder
Instructies
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
Klop de mascarpone er doorheen, tot het geheel stijfgeklopt is.
Snij de lange vingers doormidden en meng de espresso met de amaretto door elkaar.
Doop de gehalveerde lange vingers tot halverwege in het espressomengsel met de onbesuikerde kant naar beneden.
Zet 3 halve lange vingers rechtop in het weckpotje en schep het slagroom-mascarponemengsel in een spuitzak.
Verdeel het slagroom-mascarponemengsel over de weckpotjes en bestrooi ze met wat cacaopoeder.
Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.