200grAH paddenstoelen voor risottohier zit een takje tijm en rozemarijn bij
75mldroge witte wijnoptioneel
1handjegeroosterde hazelnoten
30grParmezaanse kaas fijngeraspt
1sjalotjefijngesnipperd
1teentje knoflookfijngehakt
klontje boter
olijfolie
versgemalen peper
Instructies
Breng het water aan de kook in een kookpan en los 1,5 bouillonblokje erin op.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
Maak de paddenstoelen schoon met een droog velletje keukenpapier en snij iets van de onderkant van de steeltjes eraf. Snij of scheur ze in plakjes/stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
Blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn is opgenomen door de risottorijst. Deze stap kun je ook weglaten als je liever geen wijn in de risotto wilt.
Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de schoongemaakte paddenstoelen met de fijngehakte tijm en rozemarijn.
Meng de gebakken paddenstoelen door de risotto.
Roer het klontje boter en de parmezaan door de risotto. En breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
Verdeel de risotto over de borden en strooi de geroosterde hazelnoten en nog wat versgemalen peper er overheen.