Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.20
van
5
stemmen
Goedgevulde pastasaus, met veel groente
Een heerlijke goedgevulde pastasaus met veel fijngesenden groente.
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
Slowcooker of braadpan
Ingrediënten
400
gr
AH Italiaanse fijngesneden roerbakgroente
400
gr
passata
300
gr
half om half gehakt
75
ml
rode wijn
2
teentjes knoflook
2
el
tomatenpuree
0,5
blokje runderbouillon
2
tl
gedroogde oregano
1
tl
gedroogde rozemarijn
2
blaadjes laurier
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de Italiaanse roerbakgroente met de fijngehakte teentjes knoflook toe.
Laat de groente 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak een minuut mee.
Blus af met de rode wijn en laat een minuut zachtjes pruttelen.
Giet de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Roer goed door en laat een minuut zachtjes pruttelen.
Giet het geheel in de slowcooker en steek de laurierblaadjes ertussen.
Leg het deksel op de slowcooker en laat de saus 7-8 uur stoven op de laagste stand.
Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen peper en zout en roer goed door.
Braadpan
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en voeg de Italiaanse roerbakgroente en fijngehakte teentjes knoflook toe.
Laat de groente 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak een minuut mee.
Blus af met de rode wijn en laat een minuut zachtjes pruttelen.
Giet de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Roer goed door en laat een minuut zachtjes pruttelen.
Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de braadpan.
Laat de saus ca 4 uur stoven op het laagste pitje. Controleer af en toe of de saus niet aanbakt, voeg dan zonodig een klein scheutje water toe.
Breng de saus nog wat op smaak met wat versgemalen peper en zout en roer goed door.
Notities
Deze saus is heerlijk door de spaghetti. Gebruik 300 gram spaghetti voor 3 personen.