Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Spätzle met Kaltbach Emmentaler
Een makkelijk en snel gerecht. Spätzle met Kaltbach Emmentaler, spekjes en ui
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Topping
100
gr
biologische spekreepjes
2
uien
20
gr
boter
Kaassaus
150
gr
Kaltbach Emmentaler
25
gr
boter
20
gr
bloem
250
ml
groentebouillon
versgemalen zout en peper
snuf nootmuskaat
Verder nodig
250
gr
Spätzle
wat verse bieslook
Instructies
Topping
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant.
Haal de gebakken spekreepjes uit de koekenpan en smelt de boter in dezelfde pan.
Bak de halve uiringen op een middelhoog pitje bruin.
Kaassaus
Smelt de boter in een kookpan.
Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot het geheel mooi glad is.
Doe de geraspte Emmentaler erbij en laat de kaas smelten in de saus, roer goed door.
Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout, peper en een snuf nootmuskaat.
Spätzle
Kook ondertussen de Spätzle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat de Spätzle goed uitlekken in een zeef en voeg de Spätzle toe aan de kaassaus.
Roer goed door en verdeel over 2 borden.
Top de Spätzle af met de gebakken spekreepjes, gebakken uien en wat bieslook.