Doe de Tutti frutti in een zeef en spoel goed af onder de koude kraan.
Leg de Tutti frutti in een kleine kookpan en giet er ruim koud water op.
Leg het deksel op de pan en laat het de hele nacht weken.
De volgende ochtend
Haal voorzichtig de pruimen ertussen uit en zet deze even opzij. Zo voorkom je dat ze straks tot prut wellen.
Steek het kaneelstokje en de steranijs tussen het overige fruit en doe de vanillesuiker erbij.
Leg het deksel op de pan en breng het geheel tegen de kook aan.
Zet de warmtebron direct op het laagste pitje zodra het geheel tegen de kook aan zit.
Voeg na 20 minuten de pruimen toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes opstaan.
Haal met een schuimspaan voorzichtig het gewelde fruit eruit en leg het fruit in een mooie serveerschaal.
Laat de saus in de pan en voeg ca 2 el allesbinder toe, roer goed door met een garde en laat even zachtjes pruttelen. De saus moet een klein beetje stroperig worden. Voeg zonodig meer allesbinder toe.
Giet de saus over de Tutti frutti en serveer direct als je het warm wilt eten. Of laat het afkoelen en zet het weg in de koelkast, als je het koud wilt eten.