Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorrels doorzichtig worden.
Blus af met de witte wijn en wacht tot de wijn is opgenomen door de risottorijst.
Voeg de passata en gedroogde tijm toe en blijf roeren tot de passata is opgenomen door de risottorijst.
Breng ondertussen het water aan de kook in een kookpan en los het bouillonblokje erin op.
Voeg een soeplepel van de bouillon toe aan de risotto en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
Roer het klontje boter en de parmezaan door de risotto. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
Scheur de blaadjes basilicum in klein stukjes en roer door de risotto.
Verdeel de risotto over de borden en leg de burrata erop. Giet er nog een scheutje olijfolie overheen en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg er eventueel een takje cherrytomaatjes bij.