Een heerlijke recept voor hartige muffins met roomkaastopping
Bereidingstijd3 uuruur
Gang: Brunch
Porties: 6stuks
Keukenbenodigdheden
cupcakevorm
papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
Deeg
200grtarwebloem
3grdroge instant gist
125grwaterlauwwarm
4grzout
1elhoning
1tlgedroogde oregano
Topping
200grroomkaasik gebruikte Philadelphia original
1tlwitte peperof 2 naar smaak
10grverse bieslook
1elpeterselie
Afwerking
1hardgekookt ei
3cherrytomaatjes
6sprietjes verse bieslook
Verder nodig
olijfolie
Instructies
Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten tot een soepel deeg. Of kneed met de hand in ca 20 minuten.
Giet een scheutje olijfolie in een schone kom en bol het deeg losjes op. Leg het deeg met de bovenkant naar beneden in de kom en draai het een keer om, zodat alle kanten van het deeg bedekt zijn met een laagje olijfolie.
Dek de kom af en laat het deeg een uur rijzen.
Haal het deeg uit de kom en druk zachtjes de lucht eruit.
Verdeel het deeg in 6 stukjes van ca 55 gr per stuk en bol de stukjes deeg losjes op. Laat ze 10 minuten rusten onder (bubbeltjes)folie.
Draai de bolletjes om en druk ze een beetje plat. Vouw de randen naar binnen en knijp het geheel bij elkaar. Draai het bolletje om en leg je hand er losjes omheen. Rol de onderkant zachtjes heen en weer. Als het goed is heb je nu mooie ronde bolletjes deeg en zijn de bolletjes goed op spanning.
Leg de bolletjes deeg in een cupcakevorm (zonder de papieren cupcakevormpjes), dek af met (bubbeltjes)folie en laat 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
Giet over elk gerezen bolletje een theelepeltje olijfolie.
Schuif de cupcakevorm in de oven en bak de focaccia-muffins in 9 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Topping
Doe de roomkaas in een kom en prak de roomkaas los met een vork.
Knip de bieslook in kleine stukjes en hak de peterselie. Voeg de bieslook met de peterselie en peper toe aan de roomkaas en prak nog een keer goed door.
Doe de roomkaas in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit mooie toeven op de muffins.
Afwerking
Snij de cherrytomaatjes in kwarten en het ei in 6 partjes. Verdeel de cherrytomaatjes, ei en bieslook over de muffins.