Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Pains aux raisins, makkelijk recept
Baktijd
24
minuten
minuten
Gang:
Brunch, Ontbijt
Keuken:
Frans
Porties:
6
stuks
Ingrediënten
1
blikje croissantdeeg
50
gr
biologische sultana rozijnen
1
ei
Banketbakkersroom
250
ml
volle melk
40
gr
fijne kristalsuiker
8
gr
vanillesuiker
25
gr
custardpoeder
1
eidooier
snufje
zout
Glazuur
50
gr
poedersuiker
1
el
melk
Instructies
Banketbakkersroom
Breng 200 ml melk met 30 gr kristalsuiker en de vanillesuiker zachtjes aan de kook.
Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooier, custardpoeder en het snufje zout goed door elkaar.
Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
Giet de banketbakkersroom op een schoon bord en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.
Rozijnen wellen
Spoel de rozijnen goed af onder de koude kraan en leg ze in een kommetje.
Giet er wat gekookt water overheen en laat de rozijnen 15 minuten wellen.
Giet de rozijnen in een zeef en laat goed uitlekken. Deep eventeel nog verder droog met een stukje keukenpapier.
Pains au Raisins
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het croissantdeeg uit en smeer de banketbakkersroom over het deeg uit. Strooi de gewelde rozijnen er overheen.
Rol het deeg vanaf de smalle zijde losjes op en snijd met een scherp mes in 6 stukjes.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de ze met wat van het losgeklopte ei.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de pains aux raisins in ca 24 minuten gaar en goudbruin.
Glazuur
Doe de poedersuiker in een kommetje en giet de melk erbij, roer goed door.
Sprenkel het glazuur over de broodjes.