Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.39
van
13
stemmen
Yasai pad thai van Wagamama
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Porties:
2
Ingrediënten
1/2
prei
fijn gesneden
1/2
rode ui
in fijne ringen
50
gr
tofu
gebakken
handje
taugé
1/2
el
gember
geraspt
1
teentje
knoflook
geraspt
1
ei
geklopt
scheutje
plantaardige olie
150
gr
rijstnoodles
Saus
1
el
rijstazijn
1/2
el
vers limoensap
30
ml
soyasaus
1/2
el
vissaus
25
gr
donkere basterdsuiker
Om te garneren
1
verse rode peper
gesneden
1
el
pinda's
in stukjes
1
takje
koriander
snufje
gedroogde chili vlokken
1/4
limoen
1
takje
munt
dun gesneden
Instructies
Bereidingswijze
Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even opzij.
Verhit de olie in een pan en roerbak de groenten en tofu.
Voeg het geklopte ei toe en bak kort mee.
Voeg de uitgelekte noodles toe, roer goed door elkaar.
Voeg de saus toe naar smaak. En warm het geheel nog even goed door.
Leg alles op een bord en garneer met de pinda’s, munt, koriander, chili vlokken en limoen.
Notities
De tofu kun je ook vervangen door kip of garnalen en vervang de koriander eventueel door peterselie als je niet van koriander houdt.