Kneed van de ingrediënten voor het deeg een ruw deegje in ca 6 minuten, ik deed dat met mijn KitchenAid.
Laat het deeg een kwartiertje rusten en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Bol de deegstukken goed op en zet ze 20-24 uur in het koudste deel van de koelkast.
Haal het deeg 4 uur voordat je de pizza’s gaat bakken uit de koelkast en laat ze verder rijzen op het aanrecht.
Verwarm de pizza-oven (of gewone oven met pizzasteen, boven- en onderwarmte) op de hoogste stand.
De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm een mooie pizza.
Pureer de gepelde tomaten samen met een paar blaadjes basilicum en schep een dun laagje op de pizza, houdt daarbij de randen vrij. Er blijft aardig wat van de saus over, deze kun je ook invriezen.
Bestrooi de pizza met een dun laagje geraspte mozzarella.
Draai de stand van de pizza-oven terug tussen de 2,5 en 3. (Een gewone oven laat je op de hoogste stand staan.)
Bak de pizza in 5 minuten in de pizza-oven. (En ca 6 minuten in een gewone oven. Draai de pizza tussentijds voor een gelijkmatige kleuring.
Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
Beleg de pizza met de carpaccio, rucola, pijnboompitjes, truffelmayonaise en parmezaan.