Eton mess met gemarineerde aardbeien en blauwe bessen
Voorbereidingstijd15 minutenminuten
Bereidingstijd1 uuruur40 minutenminuten
Totale tijd1 uuruur55 minutenminuten
Porties: 4
Ingrediënten
2eiwitten
65grfijne kristalsuiker
3elfijne kristalsuiker
65grpoedersuiker
snufjezout
250mlslagroom
500graardbeien
75grblauwe bessen
2elbalsamico
Instructies
Ontkroon de aardbeien en snij ze in kwarten en leg ze in een bakje. Schep de balsamico en 2 el. fijne kristalsuiker er voorzichtig doorheen. Dek het bakje af en laat de aardbeien ca 4 uur op kamertemperatuur marineren.
Klop 2 eiwitten met 65 gr fijne kristalsuiker en een snufje zout stijf. Zeef de poedersuiker boven de kom en schep de poedersuiker door het eiwitschuim.
Spuit kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de schuimpjes een uur drogen in de oven, op 100 graden (boven- en onderwarmte). Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
Klop de slagroom met 1 eetlepel fijne kristalsuiker.
Schep een paar aardbeien in een mooi glas en verkruimel er 2 schuimpjes over. Gevolgd door een schep slagroom, wat blauwe bessen, 2 verkruimelde schuimpjes, slagroom, weer 2 verkruimelde schuimpjes, aardbeien, blauwe bessen, een heel schuimpje en eventueel een blaadje munt. Serveer direct.