Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Köfte
500
gr
rundergehakt
1
ui
fijngesnipperd
3
el
paneermeel
1
ei
2
teentjes
knoflook
geraspt
1
tl
komijn
1
tl
gedroogde tijm
versgemalen zout en peper
1
el
verse peterselie
fijngehakt
1
tl
paprikapoeder
Saus
1
el
tomatenpuree
200
gr
tomatenblokjes
1/2
ui
fijngehakt
125
ml
water
versgemalen zout en peper
Verder
2
groene pepers
4
aardappels
4
kleine
tomaatjes
in partjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kneed de ingrediënten voor de köfte goed door elkaar en rol er ca 15 balletjes van. Rol de balletjes tussen je handen uit tot kleine worstjes.
Schil de aardappels en snij deze in partjes 8 partjes per aardappel.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de partjes aardappel in ca 5 minuten.
Haal de aardappelpartjes uit de pan en zet even opzij.
Halveer de groene pepers en verwijder de zaadjes. Bak de groene pepers een minuutje in de pan.
Bak in dezelfde pan de köfte in ca 5 minuten aan. De balletjes hoeven niet gaar te zijn, deze. garen verder in de oven.
Veeg de pan schoon en verhit opnieuw een scheutje olie in de pan.
Bak de ui voor de saus in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes, het water en wat versgemalen zout en peper toe en laat het zachtjes een minuutje pruttelen.
Leg de köfte in een ovenschaal en leg de partjes aardappel ertussen.
Giet de saus over de köfte en de aardappelpartjes en leg de groene pepers en partjes tomaat er bovenop.
Bak de Izmir köfte 40 minuten in de oven.
Notities
Voeg eventueel nog wat gemalen chiliflakes toe aan de saus.