Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Speculaaspancakes met peer en witte chocolade
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
110
gr
bloem
1
tl
vanillesuiker
2
tl
speculaaskruiden
1/2
el
bakpoeder
snufje
zout
1
ei
losgeklopt
15
gr
boter
gesmolten en afgekoeld
150
ml
melk
Topping
1
el
gehakte amandelen
1
handpeer
in stukjes
50
gr
witte chocolade
Instructies
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar met een garde.
Doe de natte ingrediënten erbij en meng met de garde tot een egaal mengel.
Laat het beslag een kwartiertje staan.
Smelt een klein beetje boter in de koekenpan en schep 1 juslepel van het beslag in de pan.
Keer de pancake om als de bovenkant bijna droog is en bak de onderzijde nog even kort.
Ga door tot het beslag op is. Je hebt dan ca 6 pancakes.
Smelt ondertussen de witte chocolade.
Verdeel de pancakes over de borden en leg de stukjes per erop.
Giet de gesmolten witte chocolade eroverheen en bestrooi het geheel met de gehakte amandelen.