Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Zelf kruidnootjes maken
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
25
minuten
minuten
Gang:
Snack
Trefwoord:
Sinterklaas
Porties:
1
portie
Ingrediënten
40
gr
koude boter
in blokjes
50
gr
lichtbruine basterdsuiker
1
el
melk
1/2
el
keukenstroop
De Zeeuwsche Boerin
1
el
speculaaskruiden
, ik gebruikte de speculaaskruiden van Verstegen
snufje zout
100
gr
tarwebloem
5
gr
bakpoeder
Instructies
Meng de tarwebloem met het bakpoeder en zet even opzij.
Doe de boter in een kom en wrijf het met je vingers of een spatel zacht..
Voeg de suiker toe en wrijf de suiker door de boter.
Voeg de speculaaskruiden en het zout toe en meng goed door het botermengsel.
Voeg de melk en keukenstroop toe en meng het door het botermengsel.
Voeg de bloem met het bakpoeder toe en kneed het geheel goed door tot alles goed met elkaar gemengd is.
Vorm er een worstje van en verpak het in plasticfolie.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij het deeg in 4 stukken en kneed nog even door.
Rol de stukken deeg uit tot worstjes van 1 cm doorsnede.
Snij hieruit stukjes van 1 cm.
Draai van elk stukje een balletje en druk elk balletje een klein beetje platter.
Leg de balletjes op 1,5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kruidnootjes in ca 20 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de kruidnootjes helemaal afkoelen op de bakplaat.
Notities
Voeg eventueel een snufje witte peper toe.
Voeg eventueel wat meer speculaaskruiden toe voor een kruidigere smaak.