Cheesecake in een glaasje met stroopwafel en appel
Porties: 4personen
Ingrediënten
2appels
klontje boter
1tl kaneel
2el suiker
200grroomkaas
250mlslagroom
1zakje vanillesuiker
4stroopwafels
Instructies
Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker stijf.
Klop in een andere kom de roomkaas los en klop dan de slagroom er doorheen.
Schil en snij de appels in kleine blokjes.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erbij, samen met de kaneel en de suiker. Laat het geheel ca 5 minuten zakjes bakken tot de blokjes appel zacht zijn en de suiker stroperig is geworden. Laat de appelblokjes afkoelen.
Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel de helft over 4 glaasjes. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel er overheen. Dan de appelblokjes en vervolgens de andere helft van het roomkaasmengsel. Strooi als laatste de rest van de stroopwafelstukjes erover.