Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Pommes duchesse
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Ingrediƫnten
750
gr
kruimige aardappels
geschild
30
gr
Parmezaan
fijngeraspt
versgemalen zout en peper
2
teentjes
knoflook
uit de knoflookpers
75
gr
boter
2
el
volle melk
2
eidooiers
Garnering
Parmezaan
fijngeraspt
peterselie
gehakt
Verder
gekarteld spuitmondje
ik gebruikte nr. 15
Instructies
Snij de aardappels in stukjes en kook de aardappels in water met wat zout gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Smelt de boter in een pan en doe de knoflook erbij, laat de knoflook op heel laag vuur in 2 minuten zacht worden.
Voeg de melk en het boter-knoflookmengsel toe aan de gestampte aardappels en meng alles goed door elkaar met de stamper.
Voeg de parmezaan en versgemalen zout en peper toe en roer goed door elkaar met een pollepel.
Voeg de eidooiers toe en roer nogmaals goed door met een pollepel, tot je een mooie gladde puree hebt.
Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie toeven.
Bak de pommes duchesse in 25-30 minuten mooi goudbruin en knapperig.
Bestrooi de Pommes duchesse met wat fijngetrapte parmezaan en gehakte peterselie.