Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.93
van
14
stemmen
Mini kaasbroodjes
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Porties:
20
stuks
Ingrediënten
Kaasvulling
150
gr
oude kaas
geraspt
60
gr
boter
50
gr
bloem
250
ml
groentebouillon
2
tl
Dijon mosterd
versgemalen peper en zout
Verder
10
plakjes
roomboter bladerdeeg
1
ei
klein beetje extra
geraspte oude kaas
Instructies
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
Roer goed met de garde en bak ca 2 minuten op laag vuur tot de bloem een beetje zanderig ziet.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door met de garde.
Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot je een gladde en wat ingedikte saus hebt.
Voeg de kaas en de mosterd toe, roer goed door tot de kaas gesmolten is. Breng de saus verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Giet de hete kaassaus in een rechthoekig bakblik of een ovenschaal en dek af met plasticfolie.
Laat de kaasvulling helemaal afkoelen en opstijven.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze bijna ontdooien.
Verwijder de velletjes van de plakjes bladerdeeg en leg de plakjes met de plakkerige kant naar boven.
Snij de plakjes bladerdeeg door midden en leg op elke helft van de gehalveerde plakjes bladerdeeg een stukje van de vulling, houdt de randjes vrij.
Maak in de andere helft van de plakjes bladerdeeg eventueel een paar sneetjes in het midden. Vouw deze helft over de kaasvulling.
Druk de randjes goed aan met een vorkje.
Klop het eitje los en bestrijk hiermee de kaasbroodjes.
Bestrooi de broodjes met nog wat geraspte kaas.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de broodjes in 25 minuten gaar en goudbruin.
Notities
Laat de plakjes bladerdeeg heel voor grote kaasbroodjes.