Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Voor de burgers
2
maisbollen
300
gr
gehakt
2
teentjes knoflook
uit de knoflookpers
1
el fijngehakte ui
1
tl tomatenpuree
1
tl gemalen koriander
1
tl komijnpoeder
1
tl chilipoeder
versgemalen zout en peper
Voor de topping
2
plakjes cheddar kaas
2
el mais
1 to
maat
in schijfjes
1/2
avocado
in partjes
Voor de saus
2
el mayonaise
versgemalen zout en peper
1/2
tl chilipoeder
1/2
tl paprika poeder
1
tl tomatenpuree
Instructies
Snijd de maisbollen door en rooster de binnenkanten in een grillpan.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart.
Doe het gehakt, knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, zout en peper in een kom en kneed goed door elkaar. Maakt er 2 mooie hamburgers van.
Bak de hamburgers in ca 8 minuten gaar, in een pan met een klein beetje boter.
Beleg de onderste helften van de maisbollen met de cheddar, mais, hamburgers, tomaat, avocado en de saus.
Notities
Serveer er eventueel wat friet bij.