Meng de bloem met het bakpoeder, bakingsoda en het zout met een garde door elkaar.
Meng in een andere kom de gesmolten boter, suiker, eieren, melk en vanille extract met een garde door elkaar.
Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en schep alles met een spatel goed door elkaar. Stop met het mengen zodra het beslag het beslag een geheel en klontvrij is.
Vul een muffintray met 12 papieren cupcake vormpjes en verdeel het beslag in de vormpjes (de vormpjes zullen vrij vol zitten).
Verdeel de gehakte hazelnoten over de muffins.
Schuif de muffintray in de oven en bak de muffins 5 minuten.
Laat de oven dicht en verlaag de temperatuur naar 190 graden en bak de muffins nog 12 minuten.
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn en laat de muffins afkoelen op een rooster.
Haal met een theelepeltje een stukje uit het midden van de muffin en vul het holletje met Nutella.
Notities
Eet de muffins zo vers mogelijk, dan zijn ze het allerlekkerst. Wil je ze toch bewaren, bewaar ze dan in een afgesloten trommel.