Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.12
van
35
stemmen
Tomatensoep met balletjes en vermicelli
Porties:
4
borden
Ingrediënten
scheutje olijfolie
1
ui
fijngesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
el tomatenpuree
2
groentebouillonblokjes
2
blikjes gepelde tomaten
van 400 gr
400
gr
rijpe tomaten
in blokjes
75
gr
vermicelli
versgemalen peper en zout
1
ltr
water
250
gr
rundergehakt
biologisch
1/2
ei
1
el
paneermeel
paar blaadjes basilicum
Instructies
Bak de ui met de knoflook op laag vuur in een scheutje olijfolie tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg het water, de bouillonblokjes, de gepelde tomaten en de rijpe tomaten toe en breng aan de kook.
Kook het geheel zachtjes in 10 minuten en pureer de soep glad met een staafmixer.
Maak gehaktballetjes van het gehakt, peper, zout, paneermeel en het halve ei.
Voeg de balletjes toe aan de soep, samen met versgemalen peper en zout. Kook nog 5 minuten.
Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten verder.
Proef de soep en voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.
Schep de soep in de borden en strooi er wat basilicum overheen.