Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.16
van
19
stemmen
Spruitenstamppot
Porties:
2
personen
Ingrediënten
500
gr
geschilde aardappelen
350
gr
spruiten
schoongemaakt en kruislings ingesneden
1
appel
in blokjes
2
el grove mosterd
150
gr
gerookte spekreepjes
50
ml
warme melk
30
gr
boter
35
gr
geraspte kaas
versgemalen zout en peper
Instructies
Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de aardappelen gaar.
Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.