Doe de zuurkool in een zeef en spoel goed af onder de stromende kraan. Laat de zuurkool goed uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui even aan.
Voeg de zuurkool toe en laat de zuurkool met de ui 10 minuutjes op middelhoog vuur stoven.
Voeg de jeneverbessen, laurierblaadjes en de bouillon toe en laat met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur verder stoven.
Aardappelpuree
Kook de aardappels met een snufje zout gaar en stamp de aardappels fijn.
Verwarm de melk samen met de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
Roer de melk met een pollepel door de aardappels. Breng op smaak met versgemalen nootmuskaat, mosterd en versgemalen peper en zout.
Verder
Bak de saucijsjes in wat boter in 20 minuten gaar en mooi bruin.
Haal de saucijsjes uit de pan en bak de uiringen in dezelfde pan mooi bruin.
Verdeel de aardappelpuree en de zuurkool over de borden, leg de worstjes erbij en de gebakken uiringen op de aardappelpuree. Strooi er wat versgehakte peterselie overheen.