Smelt de boter in een pannetje. Maal de Degestive koekjes in een keukenmachine fijn. Giet de gesmolten boter erbij en laat de machine nog even draaien tot de boter met de koekjes is vermengd.
Doe het geheel in de springvorm en verdeel over de bodem, druk goed aan.
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
Klop de roomkaas samen met 150 gr kristalsuiker tot een romig geheel.
Voeg één voor één de eieren en eidooiers toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg dan de bloem, zure room, citroenrasp, citroensap en het vanille extract toe en klop door tot alles goed vermengd is.
Vet de rest van de springvorm in met boter.
Zet de oven op 120 graden hetelucht. Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem in de springvorm en plaats de vorm in de oven. Bak de cheesecake 60 minuten.
Laat de cheesecake na het bakken in de uitgeschakelde oven staan.
Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen op een rooster.
Doe de rest van de kristalsuiker samen met het water in een pannetje en breng aan de kook tot 121 graden. Mix ondertussen de eiwitten stijf. Giet voorzichtig de hete suikerskroopsuikersiroop bij de eiwitten en blijf doormixen tot het schuim is afgekoeld.
Haal de cheesecake uit de springvorm en verdeel het schuim er overheen. Brand het schuim af met een brandertje.