Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.86
van
106
stemmen
Appel-yoghurtcake
Een frisse cake met appel en yoghurt.
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
45
minuten
minuten
Ingrediƫnten
250
gr
Griekse yoghurt
3
eieren
110
gr
zonnebloemolie
225
gr
patentbloem
150
gr
fijne kristalsuiker
1,5
tl
bakpoeder
1
tl
vanille extract of vanille pasta
1
appel
Verder
cakevorm van 20 cm
bakpapier
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.
Voeg de suiker, zonnebloemolie, vanille en de yoghurt toe en klop nog een minuut tot alles goed gemengd is.
Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm eventueel met een stukje bakpapier.
Giet het beslag in de vorm.
Schil de appel en snij deze in partjes.
Verdeel de partjes appel over de cake.
Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar.
Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Bestrooi de cake met poedersuiker.