Doe de zonnebloemolie in een grote pan (bijv. een soeppan) en verhit de olie.
Doe de mais in de pan, zet het vuur middelhoog en leg het deksel op de pan.
Al snel hoor je plopjes in de pan, schut af en toe met de pan en wacht net zo lang tot je geen plopjes meer hoort. Open het deksel en je hebt een pan vol met popcorn!
Doe in een ander ruim pannetje de suiker en zet het vuur niet te hoog. Na een poosje begint de suiker te smelten. Draai af en toe met de pan en wacht tot alle suiker gesmolten is en mooi licht caramelkleurig is.
Zet het vuur uit en roer de boter er doorheen.
Giet de caramel bij de popcorn en roer snel door met een pollepel.
Verdeel de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en zet de popcorn een kwartiertje in de oven op 150 graden.
Laat de popcorn afkoelen en breek de stukjes zonodig van elkaar.
Notities
Verdeel bij stap 8 wat zeezout over de popcorn, voor salted caramel popcorn.
Zorg er voor dat de suiker niet al te donker kleurt, dan wordt de caramel te bitter.