Aardappel pancakes, lekker bij het ontbijt. Of bij de avondmaaltijd, voeg dan nog wat kruiden en specerijen naar smaak toe.
Voorbereidingstijd10 minutenminuten
Bereidingstijd10 minutenminuten
Totale tijd20 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
250grkruimige aardappels
1ei
versgemalen zout en peper
20grcheddarfijngeraspt
1elbloem
1kleinuitje
olijfolie
Instructies
Snij de rauwe aardappels en het uitje in kleine stukjes en doe ze in een blender of het hakmolentje van een staafmixer.
Vermaal alles helemaal fijn tot je een papje hebt.
Leg een zeef in een kom en laat het aardappelmengsel hier 5 minuten in uitlekken.
Giet het vocht uit de kom, maar laat het witte wat op de bodem ligt in de kom zitten, dit is het aardappelzetmeel wat los is gekomen en is goed voor de binding van de pancakes.
Doe het aardappelmengsel erbij en voeg het ei, de bloem, cheddar en wat versgemalen zout en peper toe. Roer het geheel goed door elkaar.
Vet de pan in met een dun laagje olijfolie (een olijfoliespray is ook handig) en verhit de pan.
Leg met een opscheplepel wat van het aardappelmengsel in de pan en druk een beetje platter.
Bak de aardappels aan beide kanten, op middelhoog vuur, mooi goudbruin.
Notities
Serveer de aardappel pancakes voor het ontbijt bijvoorbeeld met wat zure room, bieslook, een gebakken eitje en wat spek.