Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.13
van
32
stemmen
Pannenkoeken van gistbeslag
Porties:
15
stuks
Ingrediënten
300
gr
tarwebloem
6
gr
gedroogde gist
660
ml
melk
handwarm
60
gr
gesmolten roomboter
1
ei
1
eidooier
20
gr
fijne kristalsuiker
5
gr
zout
Instructies
Meng de melk met de gist, het ei, de eidooier, suiker en zout.
Giet het mengsel bij de bloem en klopt tot een glad beslag.
Voeg de gemolten roomboter toe en mix klopt nog even goed door.
Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en laat het nog 60 minuten rijzen.
Smelt een heel klein klontje roomboter in de koekenpan en giet een eetlepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
Wacht tot de bovenkant helemaal droog is en draai de pannenkoek om. Bak nog heel kort verder.
Schud de pannenkoek op een bord en ga verder met de volgende pannenkoek.