Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Carrot cake
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
55
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Ingrediënten
Cakes
210
gr
bloem
210
gr
lichtbruine suiker
85
gr
fijngehakte walnoten
1
tl
kaneel
1/2
tl
gemberpoeder
snufje
zout
1
tl
bakpoeder
1
tl
bakingsoda
3
eieren
210
ml
zonnebloemolie
190
gr
fijngeraspte worteltjes
1
tl
vanille extract
Roomkaasvulling
100
gr
boter
200
gr
roomkaas
(ik gebruikte Philadelphia)
125
gr
poedersuiker
1
tl
vanille extract
Afwerking
50
gr
gehakte walnoten
Verder nodig
ronde bakvorm van 20 cm
Instructies
Carrot cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem met het zout, kaneel, bakpoeder, bakingsoda en de fijngehakte walnoten door elkaar en zet even opzij.
Klop de eieren met de suiker een minuut op middelhoge stand.
Zet de mixer een standje lager en voeg langzaam de zonnebloemolie toe.
Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop nog een halve minuut.
Voeg het vanille extract en de fijngeraspte worteltjes toe en klop nog even op lage snelheid door tot alles vermengd is.
Voeg de droge ingrediënten toe en klopt kort door tot alles vermengd is.
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in 50-55 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Roomkaasvulling
Klop de boter met de poedersuiker net zo lang tot de boter mooi wit en luchtig is.
Voeg de roomkaas toe en het vanille extract toe en kop nog een minuutje goed door.
Afwerking
Snij de cake horizontaal door midden.
Verdeel de helft van de roomkaasvulling over de onderste helft van de cake.
Leg de andere helft van de cake er bovenop.
Verdeel de rest van het roomkaasvulling over de cake.
Bestrooi de carrot cake met de gehakte walnoten.