Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Meringue nestjes met ganache en paaseitjes
Porties:
6
personen
Ingrediënten
Meringue nestjes
3
eiwitten
op kamertemperatuur
snufje
zout
150
gr
fijne kristalsuiker
1
tl
Maizena
1
tl
citroensap
1/2
tl
vanille extract
Ganache
150
gr
melkchocolade
100
ml
slagroom
20
gr
boter
Topping
12-18
Dragee-eitjes
cacaopoeder
Instructies
Meringue nestjes
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
Voeg maizena, vanille extract en citroensap toe schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.
Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 mooie nestjes, met een doorsnede van ca 6 cm.
Maak met een lepel kuiltjes in de bovenkant.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de Pavlova’s een uur in de oven drogen op 110 graden.
Laat de oven aan het einde van de droogtijd dicht en laat de pavlova’s in de oven staan tot ze zijn afgekoeld.
Ganache
Hak de chocolade fijn en doe de chocolade in een hittebestendige kom.
Breng de slagroom in een pannetje aan de kook.
Giet de helft van de slagroom bij de chocolade en roer goed door tot de chocolade is gesmolten.
Giet de rest van de slagroom erbij en roer goed door tot de ganache mooi glanst.
Snij de boter in kleine blokjes, voeg de boter toe aan de ganache en roer goed door.
Laat de ganache afkoelen en wat opstijven.
Afwerking
Vul de netjes met de ganache en strooi er met een zeefje wat cacaopoeder overheen.
Druk de eitjes zachtjes in de ganache.
Notities
Wil je het wat minder zoet? Vul de nestjes dan met bijvoorbeeld lemoncurd, advocaat of slagroom en vers fruit.