Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Burrito bowls met quinoa
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties:
3
personen
Ingrediënten
Knorr wereldgerecht Mexicaanse Burritos
300
gr
kipfilet
1
avocado
1
rode paprika
125
ml
crème fraiche
70
gr
mais
65
gr
zwarte bonen
100
gr
quinoa
olijfolie
100
ml
water
koriander
150
gr
gemengde salade
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de tortilla's over een ovenbestendige bakjes of de onderzijde van een cupcaketray en leg er een bakplaatje bovenop.
Bak de tortilla's in 5 minuten en verwijder het bakplaatje. Bak de tortilla's nog een minuutje en haal ze uit de oven.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de quinoa uitlekken.
Snij de kipfilet in blokjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de blokjes kipfilet gaar en bruin.
Snij de paprika in blokjes en voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 minuutjes mee.
Maak de kruidenmix aan met het water en voeg het toe aan de kip en paprika. Roer goed door elkaar en laat 2 minuutjes zachtjes doorkoken.
Spoel de zware bonen goed af met water en voeg deze samen met de mais toe aan de kip en paprika. Warm nog een minuutje door.
Verdeel de quinoa over de tortilla's en verdeel het kip-groente mengsel er overheen. Snij de avocado in blokjes en verdeel deze erover.
Meng de crème fraiche met de sausmix en giet deze over de Burrito's. Strooi er wat gehakte koriander overheen.
Serveer er partjes limoen en wat gemengde salade bij.