Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
4
stemmen
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Ingrediënten
8
witte asperges
1
rol
bladerdeeg
(of zelfgemaakt bladerdeeg)
125
gr
zure room
2
el
versgehakte peterselie
versgemalen peper en zout
4
plakjes
Parmaham
kneepje
citroensap
handje
ruccola
2
eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de asperges en snij het onderste houterige deel van de asperges af.
Doe de asperges samen met de schillen en de onderkantjes van de asperges in een pan met ruim water en kook de asperges in 10 minuten gaar.
Haal asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stukje keukenpapier.
Roer de zure room los in een kommetje en roer er een el gehakte peterselie, een kneepje citroensap en wat versgemalen zout en peper door.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg, zodat het niet teveel gaat rijzen.
Verdeel het zure roommengsel er overheen. Laat rondom 2 cm vrij.
Vouw de randjes rondom een cm dubbel en bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.
Verdeel de asperges over het bladerdeeg en schuif de bakplaat in de oven. Bak de plaattaart in ca 25 minuten gaar en mooi goudbruin.
Kook ondertussen een eitje in 7 minuten.
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel er de Parmaham en plakjes van het gekookte eitje overheen. Bestrooi het geheel met wat versgemalen peper.
Verdeel de rest van de versgehakte peterselie en de rucola er overheen.
Notities
Tip! Bewaar het kookvocht van de asperges, hier kun je later nog een heerlijk soepje mee maken!