2ovenbestendige ronde kommen (bijv. Blanda van Ikea, 20 cm)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de lap bladerdeeg uit en steek 2 cirkels van 20 cm uit. Verwijder het overtollige deeg en knip het bakpapier wat eronder zit door tussen de cirkels.
Leg 2 ovenbestendige ronde kommen omgekeerd op een bakplaat en leg de uitgestoken cirkels bladerdeeg met het bakpapier over de kommen.
Prik het bladerdeeg in met een vork zodat het niet te veel uitzet en bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklopt ei.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in ca 15 minuten gaar en mooi bruin.
Haal het bladerdeeg van de kommen en draai ze om. Schuif ze nog een paar minuutjes in de oven, tot de binnenkanten van de bladerdeeg schaaltjes ook mooi bruin zijn.
Sla de kipfilets plat tussen een velletje huishoudfolie met bijvoorbeeld een deegroller of de achterkant van een steelpan.
Bestrooi de kipfilets met wat versgemalen zout en peper en grill de kipfilets in ca 10 minuten gaar in een grillpan.
Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en pureer het geheel glad met een staafmixer.
Doe de sla in een kom en meng de dressing er goed doorheen.
Maal een stukje Parmezaan fijn, of gebruik de fijnste rasp en meng 4 el gemalen Parmezaan door de sla.
Verdeel de sla over de bladerdeeg schaaltjes en verdeel de Tommies mini toppers er overheen.
Snij de kipfilets in stukjes en leg de kipfilets op de salade.